Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Mbappé végre megszólalt, fizeti a bírságokat

Miután a francia válogatott bejutott a világbajnokságon a legjobb nyolc közé, a lengyelek elleni nyolcaddöntő után végre a csapat legjobbja is eleget tett a kötelességének…

(Photo by Foto Olimpik/NurPhoto via Getty Images)

A Paris Saint-Germain klasszisa, Kylian Mbappé négy mérkőzésről már öt gólnál tart a világbajnokságon, ám hiába szerzett gólt két csoportmeccsen is, nem volt hajlandó részt venni a meccs utáni sajtótájékoztatón, így a francia szövetségnek büntetést kellett fizetnie a FIFA felé.

“Nem volt ebbe semmi személyes. Semmi problémám sincs az újságírókkal, egyszerűen csak a tornára kellett összpontosítanom. Ahogy megtudtam, hogy a szövetség bírságot kapott, egyből felajánlottam, hogy kifizetem, mert nem szeretném, hogy ők bűnhődjenek a viselkedésemért.”

“Azért jöttem, hogy megnyerjem a világbajnokságot, nem az Aranylabda vagy az Aranycipő érdekel. Ha megnyerem bármelyiket, természetesen boldog leszek, de nem ezért vagyok itt. Egyelőre jól alakultak a dolgok, de hosszú még az út a végső célig. Most a negyeddöntőre kell fókuszálnunk, semmi másra” – jelentette ki a labdarúgó.

Ugyan eddig meg sem szólalt, Mbappé mégis hallgatólagosan a vb fő támogatója, a Budweiser ellen kampányolt. A L’Équipe szerint ugyanis a támadó nem szeretné, hogy az alkohollal azonosítsák őt, így minden egyese meccs legjobb játékosa díjat úgy tartott a kamerák felé, hogy ne látszódjon rajta a szponzor neve.