Szalai Ádám: “Nagyon hiányzik Magyarország…”

A magyar válogatottól a közelmúltban elbúcsúzó korábbi csapatkapitány egy hosszabb interjúban többek közt pályafutása utáni terveiről is szót ejtett…

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám az Index részére adott hosszabb interjúban számtalan egyéb téma mellett arról is beszélt, hogy mennyire hiányzik számára Magyarország, mivel évek óta külföldön játszik:

“Nagyon hiányzik Magyarország, pláne ennyi idő után. Lassan több mint húsz éve külföldön élek. Amikor néhány napot otthon tudok lenni, teljesen feltöltődök. Remélem, hogy lesz rá alkalmunk, hogy Magyarországon éljünk, azonban hogy a jövőben milyen szerepkörben, és mit képzelek el a pályafutásom után, az nagymértékben befolyásolja, hogy hol fogunk életvitelszerűen lakni. Magyarország mindig is az elsődleges otthonom volt, és lesz is, de hogy a munkával kapcsolatban hol tudok tovább előrelépni, az mindenképp attól függ, hogy hol lesz majd ez az állomás. Magyarország után Németországban éltem a legtöbbet, úgyhogy annyi eltöltött év után ott otthonosan mozogtam, nagyon jól be tudtam rendezkedni.”

Szalai a közelmúltban sikeres B+A licences edzői vizsgát tett, és el tudná képzelni magát a jövőben trénerként: “Az az érdekes, hogy ha tíz évvel ezelőtt beszélgetünk arról, hogy hogyan képzelem el a jövőmet, valószínűleg azt mondtam volna, hogy nem biztos, hogy szeretnék a labdarúgásban maradni a pályafutásom után. Viszont ahogy idősödtem, úgy éreztem azt, hogy akár lehet, hogy még ki is próbálnám magam, most pedig már arról beszélgetünk, hogy sikeres vizsgát tettem. Azonban, hogy pontosan milyen szerepkörben és hol szeretnék elhelyezkedni, még nem tudom, de biztos vagyok benne, hogy a futball közelében szeretnék maradni.”

“Hosszú idő alatt érlelődött bennem a döntés, hogy befejezem a válogatott pályafutásomat. Amikor eldöntöttem, egy kicsit könnyebben éreztem magam, hiszen nem hirtelen felindulásból határoztam. De amikor novemberben jöttek a barátságos mérkőzések, és láttam ismét együtt a fiúkat, érkeztek az üzenetek a mérkőzések előtt és után, beszélgettünk egymással, akkor úgy éreztem, hogy nyoma van bennem, és biztos vagyok benne, hogy amíg élek, nyoma is lesz bennem, hogy milyen szép és rossz éveket, milyen kellemetlen és milyen sikeres mérkőzéseket éltem át a válogatottal. A nemzeti csapat mindig egy nagyon érző pont lesz bennem, ez most, ezeken a felkészülési meccseken is így volt. Nem megy egyik napról a másikra, hogy egyszer csak elszakadok az egésztől” – árulta el a válogatottal kapcsolatban.