Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Pepe szerint a játékvezető tehet a portugálok kieséséről

A marokkói válogatott 1-0-ra legyőzte Portugáliát a világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel a luzitánok nem jutottak be a legjobb négy közé…

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

A portugál válogatott tagjai frusztráltak voltak a kiesést követően, nehezen törődtek bele, hogy egy kisebb csapat legyőzte őket, és a csapat veterán hátvédje, Pepe az argentin Facundo Tello játékvezetőben kereste a bűnbakot:

“Elfogadhatatlan, hogy egy argentin játékvezető volt most azt követően, amit Messi mondott korábban. Amit most láttam, az alapján oda lehet adni Argentínának a világbajnoki címet.”

A 39 éves hátvéd továbbá azt is kritikaként hozta fel, hogy a játékvezető “csak” nyolc percet hosszabbított a meccs végén.

Pepe ezzel Lionel Messi szavaira utalt, aki az argentinok negyeddöntőjét követően Mateu Lahoz ténykedését kifogásolta: “A játékvezetésről nem akarok beszélni, mert akkor eltiltanának. A FIFA-nak át kell gondolnia ezt. Egy ilyen mérkőzésre olyan bírót kéne küldeni, aki képes felnőni a feladathoz.”

A négy negyeddöntőre egyszerre határozták meg a bíróküldést a kör előtt, így meglehetősen szokatlan lett volna, ha egy nappal a portugálok mérkőzése előtt egy korábbi mérkőzésen elhangzott nyilatkozat miatt változtattak voltak a játékvezető személyén – ahogyan azt Pepe szerette volna.