Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Marokkó meg akarja szerezni a bronzérmet

A címvédő francia válogatott Marokkó 2-0-s legyőzésével bejutott az idei világbajnokság fináléjába, az észak-afriaiak menetelése a bronzmérkőzéssel zárulhat…

(Photo by Ercin Erturk/Anadolu Agency via Getty Images)

A marokkói válogatott szövetségi kapitánya, Valid Regragi szerint a franciák elleni vereség után csapat meg akarja szerezni a harmadik helyet a világbajnokságon:

“Nehéz lesz felállni ebből a vereségből. A bronzmecsen több olyan játékosnak is lehetőséget adok, akik eddig kevesebbet szerepeltek, de ez nem változtat azon, hogy mindenképp szeretnénk éremmel hazatérni. A legfontosabb, hogy pozitív képet alakítottunk ki a marokkói válogatottról, bizonyítottuk, hogy igenis létezik a futball ebben az országban, és az egész világ láthatta, milyen hangulatot teremtettek a szurkolóink a stadionban.”

“Sajnos balszerencsések voltunk, mert Najef Agerd a bemelegítés után jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot, Romain Szaisszt az első félidőben kellett lecserélnem sérülés miatt, Nusszair Mazrauit pedig a szünetben. Ezt már nem bírta el a csapat, ám akik a pályán maradtak, mindent beleadtak. Ám ha Franciaország az ellenfél, akkor a legkisebb hibáért is nagy árat kell fizetni. Az első félidőben mutatott játékunkkal esélyünk sem volt bejutni a döntőbe, a fordulás után már jobban játszottunk, de egyik helyzetünket sem tudtuk kihasználni, a második gól pedig lezárta a meccset” – értékelt a szakember.

A világbajnokság bronzmérkőzésére szombaton 16 órától kerülhet sor Horvátország ellen.