Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, hol játssza tavaszi El-mérkőzéseit a Ferencváros

A Ferencváros elnöke tisztázta a helyszínváltozással kapcsolatos kérdéseket, eldőlt, hogy a Ferencváros melyik stadionban játssza a hazai mérkőzéseit az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában…

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor a Nemzeti Sport részére adott interjúban kijelentette, hogy a zöld-fehérek a Puskás Arénában fogják játszani a hazai mérkőzéseiket tavasszal az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában:

“Döntöttünk, a Puskás Arénába költözünk. A helyváltoztatási kérelmünket elküldtük az UEFA-nak. Nehéz döntés volt, hiszen a Groupama Aréna a mi otthonunk, rendkívüli atmoszférával, ahol közel vannak a nézők a pályához. De beszéltünk a szurkolóinkkal, kikértük a szakmai stáb és a játékosok véleményét is, mindenki azt mondta, nem gond, menjünk a nemzeti stadionba.”

“Nekem igazából mindegy. Ezen a szinten már úgy sincs könnyű ellenfél. Ha nagyfiúvá akarsz válni, erőn felül kell teljesítened. Olyan még nem volt a nemzetközi futballban, hogy valaki az oldalajtón besunnyogva csodát tett volna” – tette hozzá a klub első embere az El esélyeivel kapcsolatban.

A csoportgyőztesként nyolcaddöntőbe jutó Ferencváros március közepén lép pályára legközelebb az Európa-ligában és február 24-ig még nem lesz ismert, mely csapat lesz a magyar bajnok ellenfele a legjobb 16 között. A magyar bajnok a legjobb 16 közé jutásért zajló párharcok nyertesei közül fog ellenfelet kapni a következő fordulóra.

Az Európa-liga döntőjét 2023. május 31-én szintén a Puskás Arénában fogják rendezni.