Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál válogatott: hamarosan megkezdődnek a tárgyalások Mourinhoval! – sajtóhír

Aligha fog túl sokáig szövetségi kapitány maradni a portugál válogatott. Mint ismert, az FFP-nek új vezért kell találnia a csapat élére, miután a sikeredző Fernando Santos-nak tegnap hivatalosan is megköszönték az eddigi munkáját, és elbocsájtották.

(Photo by Hiroki Watanabe/Getty Images)

A szakértők szerint a legesélyesebb a portugál válogatott kapitányi posztjára az a José Mourinho, aki már hosszú évek óta áhítozik arról, hogy egyszer irányíthatja hazája legjobb játékosait. Azonban a 60. születésnapja előtt álló tréner jelenleg foglalt, ugyanis még 2021-ben három esztendőre kötelezte el magát az AS Roma mellett. A „Farkasok” vezetőedzőjeként pedig elég jól is érzi magát, még úgy is, hogy jelenleg elég távol vannak nemcsak az európai, de még az olasz elittől, az átütő sikertől is. Rómában szeretik és tisztelik a „Special One” munkásságát, így egyelőre nem várható a kirúgása.

Mindezek ellenére a portugál szövetség illetékesei a következő hetekben szeretnének leülni tárgyalni Mourinho menedzsmentjével. A Gazzetta dello Sport értesülése szerint a sokat látott edző képtelen ellenállni Portugália csábításának, de a Romát se szeretné faképnél hagyni. Saját elképzelése szerint párhuzamosan vezetné szíve válogatottját és a klubját is.

Persze arról még nincs információnk, hogy a Roma döntéshozói mit szólnak a portugálok elképzeléseihez.