Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Horvátország nyerte a bronzmérkőzést – videóval

Az F-csoport két továbbjutója egészen az elődöntőig menetelt, ahol végül mindketten elbuktak, így a harmadik helyért küzdhettek meg egymással.

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

A találkozón gyorsan bekezdtek a csapatok, már a 7. percben megszerezte a vezetést Horvátország egy remek szabadrúgás figurát követően. A kígyótérről ívelte fel a labdát Majer a bemozgó Perisic irányába, a Tottenham szélsője pedig középre fejelte a lasztit, amelyet Josko Gvardiol bólintott védhetetlenül a kapuba (1-0). Alig két minutum múlva a marokkóiak is szabadrúgáshoz jutottak hasonló helyről, és a beívelt labdába pechesen csúsztatott bele Majer, és az a remek ütemben érkező Darit találta meg, ő pedig a kimozduló Dominik Livakovic mellett a kapuba fejel (1-1). Ezt követően hol a horvátok hol Marokkó irányította a mérkőzést és leginkább átlövésekkel próbálkoztak a csapatok kevesebb sikerrel egészen a 42. percig. Akkor Horvátország épített fel egy akciót, ami végül elhalt, de a marokkóiak nem tudtak felszabadítani, így végül Livajához került a labda, aki lekészítette Mislav Orsic elé a labdát, a Dinamo Zagreb szélsője pedig pazarul tekerte a bal felsőbe a labdát, amely a kapufa segítségével jutott a háólba (2-1). A szünetre ennek következtében horvát előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben is aktívak voltak a csapatok, és ezúttal is hol egyik hol másik nemzeti alakulat irányította a mérkőzést. A 47. percben Orsic szerezhette volna meg második gólját, de megpattanó lövése csak az oldalhálóban kötött ki. A következő nagy lehetőség a 75. percben volt, En Nesyri egyenlíthetett volna, azonban Livakovic jól jött ki a kapujából, így hárítani tudott. A 87. percben eldönthette volna a találkozót Horvátország, Kovacic verekedte be magát lövőhelyzetig, azonban ziccerben eltörte a labdát, ezért az mellé csordogált. A hosszabbítás utolsó pillanataiban egy beadásból fejelhetett volna gólt En Nesyri, viszont pár centivel eltévesztette a kaput, ennek következtében nincs meg az első afrikai világbajnoki bronzérem. Ugyanis győztek a horvátok, ezzel ők végeztek a harmadik helyen, és a 2018-as vb ezüstöt követően ezúttal bronzérmet sikerült szerezniük, ami ismét hatalmas sikernek minősül.

Horvátország – Marokkó 2-1 (2-1)
Helyszín: Khalifa Nemzetközi Stadion (Doha), Vezette: Al Jassim (katari)
Gólszerzők: Gvardiol (7.), Orsic (42.) ill. Dari (9.)
Sárga lapok:ill. Ounahi (69.), Amallah (84.)

Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol – Orsic (Jakic 90+5.), Kovacic, Modric, Majer (Pasalic 66.), Perisic – Kramaric (Vlasic 61.), Livaja (Petkovic 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Marokkó: Bono – Hakimi, Dari (Benoun 64.), Yamiq (Amallah 66.), Allah – Khannouss (Ounahi 56.), Amrabat, Sabiri (Chair 46.) – Ziyech, En Nesyri, Boufal (Zaroury 64.). Szövetségi kapitány: Valíd Regragui

A mérkőzés videós összefoglalója: