Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: sima győzelmet aratott holland ellenfelével szemben az AS Roma

Az európai topcsapatok közül többen már tétmérkőzést is játszanak, de az olasz élvonalbeli klubok barátságos találkozókat játszanak, így többek között az AS Roma is.

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

José Mourinho szinte a legerősebb kezdőjét is felküldhette a holland ellenfelével szemben még úgyis, hogy nem mindenki tért vissza a fővárosi alakulathoz a világbajnokságot követően. Ettől függetlenül is erős csapatot rakott össze a Waalwijk ellenében és kötelező volt a győzelem számukra, hiába csak egy felkészülési találkozóról volt szó.

A rómaiak elég hamar feltudták törni a hollandék védelmét, a 3. percben Tammy Abraham tört be baloldalról, majd Pellegrinivel remekül kényszerítőztek, aminek a végén az angol csatár higgadtan fejezte be az akciót (1-0). Még az első félidő derekán jött az olaszok második találata, amelyet El Shaarawy szerzett Zaniolo átadását követően (2-0). A gyors kétgólos hátrány ellenére a hollandok nem törtek össze és továbbra is próbálták játszani a játékukat, azaz lassú építkezésből gyors támadás a Róma térfelén, de hatalmas helyzetet már nem sikerült kialakítaniuk, és az olaszoknak is már csak egy Zalewski kapufája volt az első játékrészben, így 2-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő úgy kezdődött ahogy az első, azaz a Farkasok gólt szereztek, a harmadik találatot Nicoló Zaniolo jegyezte, amelyet Abraham készített elő (3-0). A hátralévő több, mint 40 perc pedig szépen lecsordogált kisebb-nagyobb próbálkozásokkal, de óriási lehetőséggel már nem, így végül Zaniolo gólja a végeredményt is jelentette. Az AS Roma a nyögvenyelős felkészülési mérkőzéseit követően végre egy találkozón magabiztos győzelmet tudott aratni.

Mourinhóék január 4-én kezdik meg a szezon második felét, akkor a Bolognát fogadják majd egy olasz bajnoki meccsen.

AS Roma – Waalwijk 3-0 (2-0)
Helyszín: Estádio Municipal de Albufeira (Portugália)
Gólszerzők: T. Abraham (3.), El Shaarawy (19.), Zaniolo (48.)