Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A FIFA vizsgálatot indított Salt Bae miatt

Hatalmas visszhangot keltett viselkedésével a török sztárséf, aki valósággal kényelmetlenné tette a világbajnok argentin játékosok ünneplését a vb-döntő lefújása után…

(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A sorozatos felháborodások miatt a FIFA vizsgálatot indított annak érdekében, hogy a török sztárséf, Nusret Gökce, ismertebb nevén Salt Bae a pályán ünnepelt az argentinokkal a világbajnoki döntő után.

A szervezet a belső nyomozása során annak kíván utánajárni, hogy a húskészítési és fűszerezési technikájáról elhíresült szakács hogyan juthatott le a játéktérre a futballisták közé, ami csak az erre hivatalos személyeknek lett volna megengedett.

A séf meglehetősen pofátlan módon üldözte a játékosokat a közös szelfikért, látható volt, hogy Lionel Messi is kényelmetlenül érezte magát a viselkedése miatt. Salt Bae ezzel meg is sértette a FIFA szabályait, a nemzetközi szövetség döntése értelmében ugyanis csak egy szűk réteg érhet hozzá a trófeához, a celebséfek pedig nincsenek benne ebben a körben.

A FIFA elnökével, Gianni Infantinóval jó viszonyt ápol a séf, mindez azonban elivleg még nem jogosította volna fel arra, hogy a trófea körül portyázzon.