Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt, hogy hol folytatja Luis Suárez – sajtóhír

A mexikói ajánlat mellett úgy tűnik, hogy egy másik lehetőség is felmerült a veterán uruguayi támadó számára…

(Photo by Liu Lu/VCG via Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az első felnőtt csapatát, a Nacionalt a világbajnokság előtt elhagyó Luis Suárez szóbeli megállapodást kötött a brazil Grémio együttesével, és a felek hamarosan aláírhatják a szerződést.

A 35 éves támadó 16 meccsen nyolc gólt szerzett a montevideóiaknál, miközben bajnoki címhez segítette csapatát, így a kilencedik elsőségét szerezte karrierje során a negyedik különböző csapatával.

A rutinos csatár az elmúlt két esztendőt az Atlético Madrid alkalmazásában töltötte, ám amíg az első évében 21 találattal segítette bajnoki címhez csapatát, addig az elmúlt idényben 45 pályára lépés alatt 13-szor volt eredményes. A szezon végeztével pedig bejelentésre került, hogy elhagyja a csapatot, és bár voltak európai csapatoktól és az MLS-ből is ajánlatai, a szívére hallgatva ismerős környezetbe tért vissza.

Azt megelőzően 2014 és 2020 között 283 mérkőzésen 198 gólt szerzett a Barcelona színeiben, ahol éveken át nagyszerű párost alkottak a múlt nyáron a PSG-hez távozó Lionel Messivel. Azelőtt pedig egyaránt három és fél évet töltött a Liverpool és az Ajax Amszterdam alkalmazásában.