Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Lewandowski álma lenne együtt futballozni Messivel

A Barcelona csapatánál továbbra is napirendi ponton szerepel Lionel Messi visszatérése, melyet úgy tűnik, hogy nagyon is támogatna a katalánok gólfelelős támadója…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

A Barcelona nyáron igazolt lengyel támadója, Robert Lewandowski a Mundo Deportivo részére nagy tisztelettel beszélt elődjéről, a katalánokat korábban erősítő Lionel Messiről. Sőt, az aranycipős csatár talán még az ilyenkor megszokott udvariaskodáson is túlment szavaival:

“Leo az Aranylabda várományosa, nem kérdés. Amit most elért, az jelent számára mindent. Persze rengeteg gólt lő, de már irányítót játszik és nekem ő testesíti meg, milyen egy igazi játékmester. Minden csatár jól járna vele, egy álom válna valóra, ha egy csapatban szerepelnénk.”

A két világklasszis játékos az idei világbajnokságon is találkozott egymással, akkor az egymás elleni mérkőzést a későbbi végső győztes argentinok 2-0-ra nyerték a lengyelek ellen a csoportkör zárásaként.

Messi múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelonát, és szerződött a Paris Saint-Germainhez. Addig kizárólag a katalánokat erősítette, mellyel egyéni és csapatszinten is mindent megnyert. Számtalan egyéni elismerés és csapatsiker mellett 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a csapat mezében. Immár a második szezonját tölti a párizsi csapatnál, és bár minden jel arra mutat, hogy hosszabbítani szeretne velük, a Barca szintén szívesen őt újból a soraiban – továbbra sem tettek le a nagykedvenc visszaszerzéséről.