Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért korábbi csapatához a City tehetsége – HIVATALOS

Az évek óta a Manchester City kötelékében szereplő argentin támadó visszatért korábbi csapatához, miután legutóbbi állomáshelyén kevésbé találta meg a számításait…

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Talleres Córdoba bejelentette, hogy a 2023-as naptári esztendőre kölcsönvette korábbi játékosát, Nahuel Bustost a Manchester City-től.

A 24 éves argentin támadó 2016 és 2020 között állt utoljára a Talleres első csapatának szolgálatában, ahol 38 mérkőzésen 15 gólt szerzett a profik közt, melyből kilencet a Liga Profesional 2020-as kiírásában szorgoskodott össze. Menet közben egy rövid ideig kölcsönben Mexikóban szerepelt a Pachuca csapatában, majd két évvel ezelőtt került a Manchester City kötekébe.

Onnan a City Group csoporthoz tartozó Gironához irányították kölcsönben, melyben ez idő alatt 82 találkozó leforgása alatt 15 találatig jutott. Ebből 11 góllal a 2021-2022-es szezonban segítette a katalánok élvonalbeli feljutását. Az elmúlt őszt a Copa Sudamericana-döntős Sao Paulónál töltötte Brazíliában, ám mindössze kilenc találkozón jutott szóhoz, egy gólt szerzett.

Bustos az elmúlt években gyakori szereplője volt a különböző argentin korosztályos válogatottak edzőtáborainak, de egyetlen hivatalos mérkőzésen sem lépett pályára, mint ahogyan eddig a felnőtt nemzeti csapatba sem hívták még meg.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!