Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Múzeumot készítenek Lionel Messi katari szobájából

Az idei világbajnokságot megnyerő argentin válogatott csapatkapitánya előtt nem mindennapi módon tisztelegtek a helyiek…

(Photo by Richard Sellers/Getty Images)

Az argentin válogatott tagjai a világbajnokság ideje alatt a katari egyetem épületében kialakított alkalmi szálláshelyen tartózkodtak. Az utolsó világbajnokságán a vb-címet elhódító Lionel Messi szobáját az intézmény vezetői múzuemként fogják hasznosítani a jövőben.

Az oktatási intézmény átalakította az argentinok csapatkapitányának vb alatt használt szobáját és a helyiségbe posztereket, zászlókat, és autogrammal ellátott mezeket helyeztek el.

Hitmi al-Hitmi, az egyetem kommunikációs igazgatója szerint a szoba érintetlenül fog maradni, tartalmazni fogja Messi holmijait, a jövőben pedig a többi szobával ellentétben nem fogad látogatókat. Al-Hitmi úgy gondolja, ez inspirációként szolgál majd a következő generációk számára, különösen annak tudatában, hogy ezen a világbajnokságon emelhette fel először a trófeát az argentin zseni.

Messi a B201-es szobát kapta meg a Katar Egyetemen kialakított szállodai részen, amelyben Sergio Agüero is aludt a döntőt megelőző éjszakán.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!