Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: győzelemmel tért vissza az Atlético Madrid – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) küzdelmei is megkezdődtek a 15. fordulóval a világbajnokságot követően, a csütörtöki játéknapon a gyengélkedő Atlético Madrid fogadta a sereghajtó és győzelem nélkül álló Elchét.

(Photo by Angel Martinez/Getty Images)

A találkozó első félideje nem tartogatott túl sok izgalmat számunkra, ugyan a madridiak 11 alkalommal is próbálkoztak kapura lövéssel, de ebből mindössze egy fogott csak kaput, azonban azt Badia kapus hárítani tudta. A távoli lövéseket pedig rendre elvétették Diego Simeone fiai, míg az Elche gyors kontrái sokszor nagyon jól néztek ki, viszont a kapu elé érve rendre pontatlanok voltak. A 41. percben ugyanakkor megfogyatkozik a vendég gárda, mivel Verdu a szabálytalanságát követően a kiállítás sorsára jutott, ennek következtében ember előnnyel mehettek szünetre a Matracosok a 0-0-ás döntetlen mellett.

A második játékrészben korán kiegyenlítődött a létszám, ugyanis Mario Hermoso az 51. és 53. percben is sárgát érően szabálytalankodott, így Cuadra játékvezető beküldte őt az öltözőbe. Mindössze 3 minutummal később viszont megszerzi a hőn áhított vezetést az Atlético Madrid, egy kavarodást követően Antoine Griezmann elé került a labda, a francia pedig Joao Félix elé nyeste a labdát, és a vb-n remek formában játszó portugál közvetlen közelről az üres kapuba fejelte a labdát (1-0). Ezt követően mindkét csapat előtt adódott egy-egy ígéretes lehetőség, de sem Joao Félix, sem Pere Milla nem volt elég pontos, így maradt továbbra is az 1-0. A 74. percben azonban módosul a találkozó állása, Morata kapott labdát, amellyel kisodródott, de két remek cselt követően beverekedte magát a kapu elé, ezt követően lőtt, viszont ahhoz, hogy a lövése a kapuban kössön ki szerencse is kellett (2-0). A hajrában megvolt a lehetősége a szépítésre az Elchének, viszont Bigas lehetőségét Jan Oblak bravúrral hárítani tudta, így győzelemmel tért vissza az Atlético Madrid, javítva a világbajnokság előtti sok-sok blamát. A vendégek pont nélkül távoznak és egyre reménytelenebb a helyzetük.

Atlético Madrid – Elche 2-0 (0-0)
Helyszín: Metropolitano Stadion (Madrid), Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: J. Félix (56.), Morata (74.)
Kiállítva: Hermoso (53.) ill. Verdu (41.), Quina (90.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 15. forduló teljes menetrendje:
Csütörtök:
Girona – Rayo Vallecano 2-2
Betis – Athletic Bilbao 0-0
Atlético Madrid – Elche 2-0

Péntek:
17:00 Getafe – Mallorca (Tv: Spíler 2)
19:15 Cádiz – Almería
19:15 Celta Vigo – Sevilla (Tv: Spíler 2)
21:30 Valladolid – Real Madrid (Tv: Spíler 2)

Szombat:
14:00 Barcelona – Espanyol (Tv: Spíler 2)
16:15 Real Sociedad – Osasuna (Tv: Spíler 2)
16:15 Villarreal – Valencia

A bajnokság jelenlegi állása:

Az állást biztosítja a Sofascore