Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szoboszlait erősebbé tette a hosszú kihagyás

A magyar válogatott középpályása klubcsapata, az RB Leipzig eddigi szezonjáról és jövőbeli terveiről beszélt a csapat hivatalos csatornáján…

(Photo by Joachim Bywaletz/DeFodi Images via Getty Images)

Az RB Leipzig magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a lipcsei klub hivatalos YouTube-csatornáján az esztendő végéhez közeledve adott egy összegző interjút, melyben az aktuális szezon eddigi történéseit és jövőbeli kilátásait elemezte:

“Nálunk mindenki egymásért küzd, csapatként szeretnénk nyerni. Mindegy, ki szerez gólt, ki ad gólpasszt, ki fut vissza védekezni, vagy az is, hogy a sajnálatosan megsérült Gulácsi Péter, vagy Janis Blaswich áll a kapuban. Mindig egy csapat vagyunk. Ezután is így kell dolgoznunk!”

A magyar válogatott csapatkapitánya nemcsak csapatszinten, hanem saját pályafutásából is ismeri, milyen egy pokolian nehéz időszak. Szoboszlai arról is mesélt, hogy a Lipcsébe igazolását követően sérülése miatt hosszú ideig nem tudott pályára lépni: “Idejöttem, és öt hónapra kidőltem. Julian Nagelsmann vezetőedzősége idején egy csapatedzésen vagy mérkőzésen sem tudtam részt venni. De mindig előre tekintettem, még úgy is, hogy közben sajnos lemaradtam az Európa-bajnokságról is. Ez az időszak lelkileg erősebbé tett. Remélem, soha többé nem élek meg hasonlót.”

A Leipzig meccsei az őszi szezonban nagyon sűrűn követték egymást – a 28-szoros magyar válogatott újdonsült csapatkapitányának azonban nem volt ellenére a telített meccsnaptár:

“Ha választhatnék, hogy szombatonként, vagy pedig szerdánként és szombatonként is legyenek meccsek, az utóbbi mellett tenném le a voksomat, mivel így sokkal jobban benne vagyunk a ritmusban. Szerintem minden játékos a lehető legtöbb meccsre vágyik. Szerencsére minden őszi találkozón gond nélkül tudtam játszani – ennek így kell maradnia a későbbiekben is.”

Szoboszlai az aktuális szezonban 22 tétmérkőzésen két gólt és 12 gólpasszt jegyzett eddig, miközben csapata a Bundesliga harmadik helyén hat ponttal van lemaradva az éllovas Bayern Münchentől.