Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a River Plate veterán hátvédje – HIVATALOS

Juan Fernando Quintero távozása után a River Plate egy másik fontos láncszeme maradását is nyilvánosságra hozta…

(Photo by Manuel Cortina/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő River Plate a pénteki napon megerősítette, hogy a 2023-as naptári esztendőre is meghosszabbította rutinos hátvédje, Jonatan Maidana szerződését.

A 37 esztendős középhátvéd karrierje hajnalában még az ősi rivális Boca Juniorst erősítette, ám igazán markáns teljesítményre már a “milliomosok” mezében volt képes, melyet első ízben 2010 és 2019 között, majd 2021 februárja óta visel. Maidana a két megszakítás alatt több mint 300 mérkőzést játszott a csapatnál, azonban a 2022-es naptári esztendőben már többször sérüléssel bajlódott, mindössze 12 tétmérkőzésen szerepelt az egész évben. A csapatnál töltött esztendők alatt összesen 12 trófeát nyert eddig a Riverrel, és a 2011-2012-es másodosztályú bajnok együttesnek is a tagja volt.

A Liga Profesional 2022-es bajnoki címéről hajszállal lemaradó Rivernél nagy változások történtek a szünetben, hiszen Marcelo Gallardo nyolc és fél év után elköszönt a csapattól, utódja Martín Demichelis lett a vezetőedző posztján.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!