Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leeds United: újabb érkező a Red Bull-iskolából! – HIVATALOS

Folytatja a salzburgi tehetségek felvásárlását a Premier League-ben vitézkedő Leeds United, melynek edzője éppen az osztrák kirakatklubot korábban vezető Jesse Marsch. Az amerikai szakember már a harmadik volt tanítványát építheti be a Yorkshire-iekhez.

A Leeds United és a Red Bull Salzburg egyszerre jelentette be ma délelőtt, hogy megegyeztek a tizenháromszoros osztrák válogatott Maximilian Wöber átigazolásáról. A 25 születésnapja előtt álló középső védő a bécsi Rapidnál nevelkedett, bár az elmúlt években megfordult a holland Ajaxnál és a spanyol Sevillánál is.

Az elsősorban a védelem közepén bevethető Wöber 2027-ig szóló szerződést kötött a Leeds-szel, akik nem kevesebb, mint 11 millió eurót fizettek érte a Red Bullos együttesnek.

Érdekesség, hogy a salzburgiak nem kötöttek különösebben óriási üzletet, lévén 2019. nyarán 10,5 milliót fizettek Wöberért az Ajaxnak.

A Leeds tizenhat lejátszott bajnokit követően a PL táblázatának 14. helyén áll, ám csak két ponttal előzi meg a már kieső helyen tanyázó Nottingham Forestet (17.).