Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benfica elfogadhatatlannak tartja a Chelsea viselkedését

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea az utolsó pillanatban visszatáncolt a Benficával megköttetendő üzlettől, melyet a portugál csapat vezetőedzője is minősíthetetlennek tart…

(Photo by Zed Jameson/MB Media/Getty Images)

A Benfica vezetőedzője, Roger Schmidt a legutóbbi sajtótájékoztatóján élesen kritiálzta a Chelsea-t a viselkedése miatt, melyet az Enzo Fernándezzel kapcsolatos átigazolási tárgyalások során tanúsított. A TyC Sports beszámolói szerint ugyanis az angolok telefonon még 127 millió eurót ajánlottak a játékosért, a személyes megbeszélesek során viszont ennél kevesebbet akartak fizetni érte:

“Van egy klub, amely meg akarja vásárolni a játékosunkat. Tudják, hogy nem akarjuk eladni ezt a labdarúgót. Megpróbálták maguk mellé állítani a játékost, de azt is tudják, hogy csak akkor vásárolhatják meg a játékjogát, ha kifizetik a kivásárlási záradékot. A helyzet teljesen egyértelmű, és a klub, amely meg akarja venni Enzo Fernándezt, tiszteletlenül viselkedik mindannyiunkkal és a Benficával szemben, ezért nem tudom elfogadni azt, amit velünk tesznek. Megőrjítik a játékost, úgy tesznek, mintha ki tudnák fizetni a záradékban meghatározott összeget, majd aztán abból szeretnének lealkudozni, így nem alakulhat ki jó kapcsolat a klubok között. További kérdésekre nem válaszolok Enzo ügyében.”

A lisszaboniak egy összegben tartanak igényt az argentin középpályás 120 millió eurós kivásárlási árára, a londoniak pedig több részletben fizetnének a következő évek során. Utóbbi feltétel pedig a Benficának semmilyen körülmények közt nem felel meg, mivel egyébként sem szeretnének megválni a csapat meghatározó játékosától.

A korábbi híresztelések szerint a Manchester United, a Liverpool, a Newcastle United és még a BL-győztes Real Madrid is élénken érdeklődött a játékosért. A “kékek” kikerülésével akár újra akcióba léphetnek érte.