Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia középhátvédet igazolt a Chelsea! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették az AS Monaco középhátvédjét, Benoit Badiashilet.

A Chelsea edzőjének, Graham Potternek az egyik legfontosabb célja volt a téli átigazolási időszakban, hogy erősíteni tudjon csapata védelmén, miután az előző nyáron nem igazán sikerült pótolni a távozó Rüdigert és Christensent, míg a leigazolt Wesley Fofana súlyos sérülést szenvedett. A klub végül a mai nap folyamán hivatalos közleményben bejelentette, hogy szerződtették az AS Monacotól Benoit Badiashilet, akit korosztálya egyik legjobb védőjének tartanak. A 21 éves játékosért 37 millió eurót fizettek a  londoniak, Badiashile pedig egy rendkívül hosszú, 2030 nyaráig érvényes kontraktust írt alá a csapattal.

A középhátvéd 2018-ban került fel a Monaco felnőttei közé, ahol az első két idényében még főként fontos kiegészítőként számítottak rá, de a 2020-as szezontól már alappillérévé vált a csapat védelmének. Badiashile a Monaco színeiben összesen 135 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.