Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyolországból igazol kapust az Ajax – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóbeszámolók szerint megszületett a megállapodás arról, hogy az Ajax új kapussal erősít januárban…

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Fabrizio Romano megerősítette, hogy az Ajax Amszterdam csapata mindenben megegyezett a Villarreallal a friss világbajnok argentin kapus, Gerónimo Rulli átigazolásáról, akiért 10+5 millió eurós díjat fizetnek.

A 30 éves hálóőr hazájában az Estudiantes La Platában nevelkedett, melynek első csapatát 2011 és 2014 között erősítette. Rulli kölcsönben, majd végleg a Real Sociedadhoz került, ahol öt szezon alatt 170 mérkőzésen védett a baszk csapat első számú kapusaként. A 2019-2020-as idényben kölcsönben a Montpellier-nél védett, majd egy év után a “sárga tengeralattjáró” színeiben tért vissza Spanyolországba. A Villarrealnál az első szezonjában még cserekapus volt, de az Európa-ligában végső győzelemhez segítette csapatát, majd a tavalyi és a mostani szezonban első választás volt a posztján, 79 mérkőzésen védett.

Menet közben gyakori kerettag volt az argentin válogatottban, 2018-ban és 2022-ban is két-két mérkőzésen védhette a nemzeti csapat ketrecét. Rulli a második számú kapusa volt a múlt hónapban világbajnoki címet szerző Albicelestének.

A beszámolók szerint az átigazolása kapcsán nevelőcsapata 375 ezer euróval gazdagodik.

Az olasz sportújságíró jelentése szerint Rulli 24 órán belül áteshet a szerződtetése előtti orvosi vizsgálaton az új csapatánál.