Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Egy életet töltöttünk egymás társaságában…”

Ahogyan arról beszámoltunk, 58 esztendős korában elhunyt az olaszok egykori kiváló futballistája…

(Photo by Isabella Bonotto/Anadolu Agency via Getty Images)

Az olasz labdarúgás egykori kiváló játékosa és edzője, Gianluca Vialli hosszantartó betegsége után pénteken 58 esztendősen elhunyt.

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini életre szóló barátságot ápolt egykori csapattársával, kollégájával, így érthető, hogy megrendülten állt Vialli halálának híre előtt:

“Utoljára december 29-én találkoztunk. Mindenről beszéltünk, tudni akarta az olasz projekt legújabb fejleményeit. Tehetetlen volt, halkan, de nagyon világosan beszélt. Még a fiatalokkal való decemberi összetartásról is kérdezett, szerette volna tudni, hogy hogy haladunk. Nem sokkal Szinisa búcsúztatása után elvesztettem egy másik testvéremet, ahogyan mindig is hívtam.”

“16 évesen találkoztunk először és soha nem váltunk el egymástól. Egy életet töltöttünk egymás társaságában. A Sampdoria, az utánpótlás válogatott, a felnőtt válogatott, megannyi öröm és fájdalom, győzelmek és vereségek. Az a két éjszaka a Wembley-ben: az 1992-es BEK-döntő után sírtunk, a 2021-es Eb-döntő után ünnepeltünk ugyanott. A sors egyesített bennünket” – elevenítette fel a közös emlékeket.

Mancini egyenesen a közülük való legjobbnak nevezte Viallit: “Tökéletes csatár és tökéletes ember.”

“Azt reméltem, hogy egyszer ő lehet a Sampdoria elnöke, rendkívüli történelmet nyitott volna, akárcsak labdarúgóként tette. Megtiszteltetés volt a barátja és csapattársa lenni a futballban és az életben.”

“Köszönetet mondok Gravina elnöknek, aki alkalmazta őt a válogatottnál, boldoggá tett, hogy vele dolgozhatok. Meghatározó szerepe volt az Eb-győzelemben. A játékosok szerették őt. Gianlucának megvolt az ereje, és megadta nekünk azt a bátorságot, amiről nem is tudtuk, hogy megvan bennünk, amivel leküzdötte a betegséget, és velünk maradt, amíg csak tudott” – tette hozzá a szövetségi kapitány.