Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem tartja visszalépésnek a hazatérést a fiatal magyar kapus

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus utánpótlásából a másodosztályú Diósgyőri VTK-hoz igazolt a korosztályos válogatott magyar kapus…

A 20 esztendős magyar kapus, Senkó Zsombor a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a Juventustól a Diósgyőrhöz való átigazolásának körülményeiről, jövőbeli várakozásairól:

“A legfőbb szempont a klubváltásnál az volt, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, hogy a maximumot nyújthassam és azzal ki tudjak emelkedni. A Juventus harmadosztályban szereplő U23-as együttesében az idény elején védtem, elégedettek voltak velem, ám ujjtörés miatt kiestem a játékból, majd megváltozott a helyzetem.”

Senkó elismerte, hogy sokakat meglepett a döntésével, de abszolút nem tartja visszalépésnek a klubváltását:

“Hozzám is eljutottak reakciók, sokan visszalépésként tekintenek a döntésemre, de én nem így ítélem meg, sőt! Szükségem volt a környezetváltásra, hogy a pályán és azon kívül is jól érezzem magam. A diósgyőrit olyan lehetőségnek tartom, amely révén bebizonyíthatom, mennyit érek, milyen kapus vagyok. Nem azért igazoltam Magyarországra, hogy NB II-es labdarúgó legyek. A tabellára pillantva jók az esélyeink, kemény munkával megőrizhetjük helyünket az élen, s feljuthatunk az élvonalba. Azért jöttem, hogy ehhez minél többet hozzátegyek, az is motivál, hogy hétről hétre pályára lépjek felnőttszinten – ehhez persze bizonyítanom kell az edzéseken.”

“Külföldön, topcsapatnál fejlődhettem. U16-os játékosként kerültem ki, végigjártam a korosztályos csapatokat és a legmagasabb szinten edzhettem, találkozhattam sztárokkal, a Serie A-ban kerettag lehettem. Sok a szép emlékem, az előző idényben történelmet írtunk a Juventusszal az UEFA Ifjúsági Ligában, sok jó meccsem volt, számos életre szóló barátságot kötöttem” – mondta el a torinói évekről.

A Juventusnál csaknem négy évet töltő fiatal hálóőr arról is beszélt, hogy jó kezekben volt az olasz csapatnál, és mennyire várja az új kihívást a DVTK-nál.

“Sok figyelmet kaptam az edzőimtől, erőnlétileg és technikailag előreléptem, mentálisan is megedződtem, úgyhogy sokat köszönhetek az ottani képzésnek, rengeteget fejlődtem. Teljesen más volt a felnőttekkel készülni, mint a korosztályos csapatban, sokkal gyorsabb volt a játék, pontosabban, erősebben lőttek a játékosok. Testközelből láthattam, hogy Gianluigi Buffon vagy Wojciech Szczesny hogyan olvassa a játékot, miként edz” – mesélte az interjúban.