Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a portugál válogatott új szövetségi kapitánya – sajtóhír

Miután a világbajnokságot követően Fernando Santos távozott a portugál válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, új szakembert kerestek…

(Photo by Wu Zhizhao/VCG via Getty Images)

A The Athletic információi szerint a portugál válogatott megtalálta az új szövetségi kapitányát, ugyanis szóbeli megállapodást kötött Roberto Martínezzel, aki szintén a világbajnokság után került lapátra a belga válogatott kispadjáról.

A spanyol tréner korábban hat éven át irányította a belga válogatottat, amelyet sokan “aranygenerációként” emlegetettek, ehhez képest az egyetlen nagyobb eredmény a 2018-as világbajnoki bronzérem volt. Martínez irányításával a belga válogatott a 2022-es világbajnokságon óriási meglepetésre már a csoportkör végén búcsúzott, így a torna után nem marasztalták őt a poszton.

A 49 esztendős szakember korábban arról beszélt, hogy klubedző szeretne lenni, már csak ezért is számít meglepetésnek, hogy ismét egy válogatottat fog irányítani – amennyiben valóban kinevezik majd. Martínez a belga nemzeti csapatot megelőzően a Swansea City, a Wigan és az Everton csapatait vezette Angliában.

A forrás szerint a hivatalos kinevezésére akár már a jövő héten sor kerülhet.