Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Barcelona mindig is az otthonom lesz!”

Az FC Barcelonánál nevelkedő, jelenleg az RB Leipzig együttesénél futballozó Dani Olmo könnyen félreérthető gondolatokat osztott meg a nyilvánossággal legutóbbi interjújában, melyet a német Bild című lapnak adott. 

A 24 esztendős spanyol középpályás ugyanis érezhetően nagy szeretettel beszélt Barcelonáról, és azt is kijelentette, hogy egyszer bizony szeretne a La Ligában is futballozni.

“Fiatal voltam még, mikor a Barcánál futballoztam. Az ott eltöltött 6 évet azonban sohasem fogom elfelejteni. Barcelona mindig is az otthonom marad.” – kezdte gondolatmenetét a katalánok U18-as csapatától még 2014-ben a horvát Dinamo Zagreb-hez szerződő játékos.

“Szeretem a várost, és sok barátom futballozik ma is a Barcában. Ugyan régen eljöttem Spanyolországból, de az az otthonom, ott élnek a barátaim, a rokonaim. Nem tagadom, szeretnék egy napon a La Ligában futballozni. Számomra viszont az a legfőbb szempont, hogy olyan klubnál futballozzak, ahol szeretnek és támogatnak mindenben.” – folytatta Olmo, akit gondolatai apropóján megkérdeztek arról is, hogy mit gondol, kitölti-e 2024-ig szóló lipcsei szerződését?!

“Nem foglalkoztat a jövőm, a futballra szeretnék koncentrálni. Max Eberl-lel (a Leizig sportigazgatója – a szerk.) már érintettük a szerződésemet, de semmi több. Talán rövidesen itt lesz az ideje annak, hogy konkrétumokról beszéljünk. Meglátjuk mi történik majd” – így a 29-szeres spanyol válogatott játékos, akinek piaci értékét jelenleg 40 millió euróra taksálja a mértékadó Transfermarkt.