Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Késik a magyar válogatott középpályás visszatérése

A november elején súlyos sérülést szenvedő magyar válogatott labdarúgó a közelmúltban edzésbe állhatott…

(Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images)

A magyar válogatott középpályása, Schäfer András még november elején szenvedett fáradásos sajkacsonttörést, és a közelmúltban újra tréningezni kezdett, ám a hétfőn a közmédiának elárulta, hogy némileg csúszik a visszatérése:

“Négy helyett hat hétig kellett hordanom a rögzítőt, ezért még nem léphetek pályára. Ettől eltekintve a terv szerint alakul a felépülésem, ma már a bemelegítést a csapattársakkal együtt végeztem, de javarészt még külön edzek a többiektől. A párharcokban még nem vehetek részt, most inkább a technikán és a passzgyakorlatokon van a hangsúly, mert két hónapig nem találkoztam a labdával.”

Az Union Berlin 23 éves középpályása hangsúlyozta, bár a sérülés sohasem jön jókor, nem keseredett el túlságosan miatta, igyekezett több időt tölteni a családjával, s úgy érzi, jól kezelte a helyzetet.

“Az Unionnál nem változtak a céljaink, minél előbb szeretnénk megszerezni 40 pontot a bajnokságban, mert ennyi kell a bennmaradáshoz, a Német Kupában és az Európa-ligában pedig a lehető legtovább akarunk menetelni.”

Schäfer január óta erősíti a német együttest, amely óriási meglepetésre heteken át vezette a Bundesliga tabelláját, jelenleg az ötödik helyen áll. A magyar légiós az idei szezonban 11 bajnoki mérkőzésen és öt El-találkozón lépett pályára, emellett az elmúlt években 22 alkalommal viselhette a magyar válogatott szerelését.