Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását az Atletico Madrid korábbi kiváló védője!

Bejelentette visszavonulását a spanyol élvonalban (La Liga) szereplő Atletico Madrid korábbi kiváló védője, nevezetesen Joao Miranda, aki komoly sikereket ért el a ‘Matracosok’ színeiben. Miranda az Atletico mellett megfordult még többek között az Interben és a Sao Pauloban is…

Újabb kiváló futballista döntött úgy, hogy visszavonul Joao Miranda személyében. A brazil hátvéd 38 esztendősen hozta meg ezt a döntését, aki hosszú éveken át játszott Európában, ráadásul komoly sikereket is ért el. Első csapata a francia Sochaux volt, ahová 2005 nyarán igazolt, ám egy év után távozott is.

Öt évvel később, vagyis 2011-ben az Atletico Madrid jóvoltából térhetett vissza. A ‘Matracosoknál’ négy idényt húzott le Miranda és nem kevesebb mint 178 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Az Atletinél nyert bajnokságot, Király-kupát és Európa-ligát, valamint játszhatott BL-döntőt is.

Innen került 2015-ben az Interhez, ahol szintén négy szezont töltött el, ám a milánói csapatban elmaradtak számára a nagy sikerek. Olaszországból aztán Kínába vezetett az útja, majd 2021 márciusában visszatért Brazíliába, azon belül a Sao Paulohoz, ahol először 2006 és 2011 játszott. Első korszakában ott szintén nagy sikereket ért el, hiszen társaival háromszor is elnyerték a bajnokságot. 

Miranda 2009 és 2021 között 58 találkozón húzhatta fel magára a brazil válogatott mezét, 2009-ben Konföderációs-kupát, 2019-ben pedig Copa Americát nyert társaival, 2018-ban pedig részt vett a védelem oszlopos tagjaként a világbajnokságon.