Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pastore a Közel-Keletre szerződött – HIVATALOS

A PSG egykori szebb napokat is látott karmestere tovább csúszott lefelé a lejtőn és a spanyol kiesőjelöltnél sem találta meg a számításait…

A katari bajnokságban (QSL) szereplő Qatar SC a szerdai napon erősítette meg, hogy szerződést kötött a 33 éves argentin támadó középpályással, Javier Pastoréval, aki legutóbb a spanyol Elche alkalmazásában állt.

Pastore több mint egy évtizedet játszott Európában, azonban az elmúlt években már kevés esetben tudott pozitív dolgokról hallatni magáról. Légiós karrierje során a Palermo együttesénél két évet töltött 2009 és 2011 között, majd hét éven át a Paris Saint-Germain labdarúgója volt, ahol 269 mérkőzésen 45 gólt szerzett. A következő három idényt az AS Románál töltötte, ahol viszont folyamatosan sérülésekkel küzdött, mindössze 37 mérkőzésen tudott pályára lépni 2018-tól 2021-ig. Az elmúlt másfél idényben a spanyol Elchében játszott, csupán 16 meccsen vették őt számításba.

Annak idején a Talleres Córdoba együttesében kezdte pályafutását, a felnőttek közt a 2005-2006-os szezonban erősítette a csapatot, majd az európai kalandozás előtt az argentin fővárosban székelő Huracán gárdájához igazolt át.

A többre hivatott Pastore 2010 és 2017 között 29 alkalommal lépett pályára az argentin válogatottban, fellépései alatt kétszer volt eredményes, egyik gólját a 2015-ös Copa Américán szerezte.