Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Betistől vett balhátvédet az Aston Villa! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Aston Villa együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a Real Betistől Álex Morenót.

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Napok óta nyílt titok volt, hogy Unai Emery szeretne erősíteni az Aston Villa keretén balhátvéd poszton. Erre a legfőbb kiszemeltje a spanyol mesternek a Real Betist erősítő Álex Moreno volt. A korábbi pletykák aztán hivatalos bejelentéssé váltak, a birminghami klub ugyanis közölte, hogy szerződtették a Betistől Morenót. A transfermarkt adatai  szerint a 29 éves játékosért 13,5 millió eurót fizetett a Villa, Moreno pedig 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatánál, ahol a 15-ös mezszámot fogja viselni.

Álex Moreno profi pályafutása a Mallorcánál kezdődött, majd 2014-ben a Rayo Vallecanohoz került, és játszott kölcsönben az Elche gárdájánál is, mielőtt 2019 nyarán a Real Betis megvásárolta őt. A sevillai klubnál hamar alapemberré vált, és komoly szerepet játszott nemcsak a védekezésben, hanem a támadások építésében is, amit gólpasszai is jól mutatnak. A Betis mezét összesen 122 alkalommal öltötte magára, ez idő alatt 20 gólban vállalt szerepet 6 találat és 14 előkészítés formájában.