Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund tehetsége hazudott a koráról – sajtóhír

Szigetországi sajtóinformációk szerint a Borussia Dortmund fiatal tehetség iránt érdeklődő klubok elálhatnak az üzlettől, miután olyan információk jutottak birtokukba, hogy a játékos valójában idősebb, mint állítja magáról…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

Daily Mail beszámolói szerint a Borussia Dortmund tehetséges támadója, Youssoufa Moukoko nem 18 éves, mint azt eddig állította magáról, hanem egy osztrák hírügynökség birtokukba jutott dokumentumok szerint valójában 22 esztendős. Ezek után az iránta eddig érdeklődő Chelsea és a Newcastle United a szigetországi lap szerint már nem akarja leigazolni a játékost.

A feltételezések szerint a Dortmund kétszeres német válogatott támadója ugyanis a kameruni Yaoundé városában született, s 2014-ben került Németországba, ahol örökbe fogadták, de a Laola1 osztrák hírügynökség szerint a futballista 2004 helyett négy évvel korábban, 2000-ben született Yousouffa Mohamadou néven. Az ezt bizonyítandó születési anyakönyvi kivonatot állítólag a labdarúgó nevelőapja küldte el a lapnak.

A Daily Mail megkereste az ügyben a Német Labdarúgó Szövetséget, amely nem kívánt érdemben reagálni az információk hitelességére.

Moukoko évek óta a Borussia korosztályos csapatainak gólfelelőse volt, kiemelkedő teljesítménye révén már évekkel ezelőtt felmerültek vádak a korával való trükközésre, de ezidáig nem végeztek el egészségi vizsgálatot rajta. A támadó részt vett a 2022-es világbajnokságon is, ahol alig 18 esztendősen papíron a torna legfiatalabb játékosa volt.

Mint ismeretes, éppen a közelmúltban a kameruni U17-es válogatott 30 játékosa közül 21-et elutasítottak az IRM-tesztek után, mert kiderült, hogy hazudott az életkoráról.