Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: “Az olasz Európa legrosszabb kupasorozata!”

Az AS Roma trénere, José Mourinho azok után, hogy csapata továbbjutott az Olasz Kupában a Genoa ellen, meglehetősen kritikus nyialtkozatott tett a Coppa Italiát illetően. 

“Az Olasz Kupa Európa legrosszabb kupasorozata!” – idézi Mourinho szavait a Sportsmediaset.

“Először is, nem akarok tiszteletlen lenni, nagyon örülök a továbbjutásunknak, és szeretném is megnyerni a trófeát az AS Romával, Rómában (…) Ugyanakkor azt gondolom, ez az egyetlen olyan sorozat, amelynek a lebonyolítása nem segíti a kisebb csapatokat, így nem szolgáltat akkora ‘show-t’ sem!” – folytatta a portugál tréner, majd meg is indokolta döntését.

“Ott van a Torino példáját. Legyőzte idegenben, hatalmas csatában az olasz bajnokot (AC Milan), majd újra idegenben kell pályára lépnie a következő körben. Említhetném a saját helyzetünket is, hiszen egy másodosztályú csapattal játszhattunk (…) Talán meg kellene vizsgálnunk, miért történik, hogy valahol tele van a stadion, máshol nincs. Egyszerűen nem értem a lebonyolítását a kupának, hol van a kupa szépsége, amikor alsóbb osztályú csapathoz kell utaznod? Mindez azért, mert egyesek így fogadták el.” – így a szavaiból is érezhetően elégedetlen Mourinho.