Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Graham Potter: “Joao Félix fantasztikus volt ezen a meccsen!”

Mint arról beszámoltunk, a Chelsea együttese 2:1-es vereséget szenvedett a Fulham ellen az angol bajnokság (Premier League) 7. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A találkozó után Graham Potter értékelte a debütáló Joao Félix teljesítményét, és a Chelsea eddigi szezonját.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Joao Félix érkezését egy nappal a Fulham elleni találkozó előtt jelentette be a Chelsea együttese. A portugál játékos rögtön a kezdőben kapott lehetőséget Graham Pottertől, és igen impresszív teljesítményt nyújtott, egészen az 58. percig, amikor egy sérülésveszélyes szabálytalanságot követett el, és David Coote játékvezető kiállította őt. Az esetről a csapat menedzsere, Graham Potter is kifejtette a véleményét:

Ez az eset jól összefoglalja, hogy hol tartunk jelenleg, minden, ami rosszul alakulhat, az rosszul is alakul. Joao Félix fantasztikus volt ezen a meccsen, egészen a kiállításig. Látni lehetett, hogy milyen magas szintet képvisel, végig veszélyesen játszott. Szerintem egyáltalán nem volt benne rosszindulat, szerencsétlen eset volt, és sajnos most hosszabb időre elveszítettük őt.

A kiállításnál még 1:1 állt az eredményjelzőn, és a mérkőzés ezen szakaszában Potter szerint náluk volt az irányítás:

A találkozó ezen szakaszában nem mutatott túl sokat a Fulham, nekünk viszont volt néhány lehetőségünk. Azt hittem, hogy tovább tudunk hajtani, de végül számunkra kiábrándítóan alakult az este. Összességében csalódottak vagyunk, rosszul állunk és egy rossz szériába kerültünk bele. Együttérzünk a szurkolókkal, mi is idegesek vagyunk. Fel kell álnunk ebből a helyzetből.

A Chelsea a legutóbbi 10 bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni, és jelenleg pont ugyanannyi pontra (10) van a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helytől, mint amennyivel a kiesőzóna felett állnak.