Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: tovább folytatódik a Chelsea rossz sorozata, ezúttal a Fulham otthonában véreztek el! – videóval

Bepótoltak egy elmaradt mérkőzést az angol bajnokság (Premier League) 7. fordulójából, ahol a Chelsea a Fulham otthonában lépett pályára.

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Nagyon bekezdett az első percekben a Chelsea együttese, amelynek a támadósorában megtalálható volt a friss szerzemény Joao Felix. A 3. percben Lewis Hall szerezhette volna meg a vezetést a „Kékeknek”, de a lövését Leno nagy bravúrral hárítani tudta. Pár perccel később Carlos Vinicius is előnyhöz juttathatta volna a Fulhamet, azonban az ő kísérlete elsuhant a kapu mellett. Ezt követően ismét a Chelsea vezetett egy veszélyes támadást, aminek a végén Joao Felix lőtt, de az ő próbálkozása is célt tévesztett. A félidő feléhez közeledve ismét a Fulham előtt alakultak ki lehetőségek: előbb egy védelmi hiba után Bobby Reid engedett el egy életerős lövést, ami majdnem kettétörte a felsőlécet, arról azonban nem a kapuba pattant a játékszer. Egy perccel később viszont már a szerencse a Fulhammel volt, Willian lövése ugyanis megpattant Chalobah lábán, majd a kapufáról is jó irányba indult meg a labda, 1-0! A 35. percben közel járt az egyenlítéshez a Chelsea, miután Hall lövése megpattant egy védőn, de Leno a jó reflexeinek köszönhetően szögletre tudta tolni a labdát. Nem sokkal később egy védelmi hibát kihasználva Joao Felix került jó helyzetbe, ám a német kapus az ő lövését is hárítani tudta, így a szünetig a Fulham megőrizte egygólos előnyét.

A második játékrész elején aztán rögtön összejött az egyenlítés a vendégeknek! Mount oldalsó szabadrúgása még a kapufán csattant, ám a kipattanó labda Koulibaly elé került, aki a hálóba kotorta a labdát, 1-1! Az egyenlítés után aztán csőstül jöttek a problémák a Chelseanél! Az 55. percben Zakariát kellett lecserélni sérülés miatt, majd pár perccel később Joao Felixet állította ki a játékvezető, egy teljesen felesleges és elkésett belépő után! A Fulham sokáig nem tudott mit kezdeni az emberelőnyével, de a 73. percben át tudták törni a Chelsea védelmét! Pereira beadása után Kepa rosszul jött ki a kapujából, így a Mitrovicot helyettesítő Carlos Vinicius könnyedén az üresen maradt kapuba tudta fejelni a labdát, 2-1! A véghajrához érve Graham Potter mindent megtett csapata felpörgetése érdekében, így mind a 4 megmaradt cserelehetőségét egyszerre kihasználta, de végül a terve nem járt sikerrel. A 92. percben ugyan még Havertz megeresztett egy jó lövést, de Leno ezt is hárítani tudta, az utolsó perceket pedig okos játékkal le tudta pörgetni a Fulham, így tovább folytatódik a Chelsea rossz szériája!

Fulham– Chelsea 2-1 (1-0)
Helyszín:
Craven Cottage Vezette: D. Coote
Gólszerzők:
Willian (25.), Carlos Vinicius (73.) ill. Koulibaly (47.)
Sárga lapok: Robinson (9.), Pereira (14.), Adarabioyo (84.), Leno (90+7.) ill. Chalobah (36.), Hall (62.), Mount (75.)
Kiállítás: -ill. Joao Felix (58.)

Fulham: Leno – Robinson, Ream, Adarabioyo, Tete – Reed (Cairney 69.), Palhinha, Willian (Solomon 83.), Pereira (James 90+3.), Reid (Wilson 69.) – Carlos Vinicius (N. Chalobah 90+3.) Vezetőedző: Marco Silva

Chelsea: Kepa – T. Chalobah (Cucurella 79.), Silva, Koulibaly – Azpilicueta, Zakaria (Jorginho 56.), Kovacic (Gallagher 79.), Hall (Chukwuemeka 79.) – Mount (Ziyech 80.) – Havertz, Felix Vezetőedző: Graham Potter

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore