Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb sztárigazolást jelentett be a Chelsea – HIVATALOS

A szombaton megjelent híreszteléseknek megfelően a Chelsea a vasárnapi napon hivatalosan is bejelentette a Sahtar Donyeck szélsőjének megszerzését…

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül megerősítette, hogy nyolc és fél évre szóló megállapodást kötött Mihajlo Mudrikkal, aki a Sahtar Donyeck csapatától csatlakozott a londoni “kékekhez”.

A 22 éves szélső 2016 óta nevelkedett a Sahtar akadémiáján, majd a 2018-2019-es szezonban mutatkozhatott be az első csapatban. Mudrikot a több játéklehetőség és a tapasztalatszerzés céljából előbb az Arsenal Kijevhez vagy a Deszna Csernyihivhez küldték kölcsönben. A háború miatt nem sokkal a derekán túl félbeszakított, 2021-2022-es ukrán bajnoki idényben kiegészítő szerepet betöltve 11 mérkőzésen két gólt és hét gólpasszt jegyzett. Az igazán nagy áttörést az aktuálisan futó idény hozta meg számára, amikor a hazai bajnokságban mutatott aktív termelése mellett a BL-ben is megcsillogtathatta képességeit.

“Nagyon örülök, hogy a Chelsea-hez szerződtem. Egy hatalmas klubhoz érkeztem, amely rendkívül vonzó volt számomra a pályafutásom jelenlegi szakaszában. Alig várom, hogy találkozhassak Graham Potterrel és velük együtt dolgozhassak, illetven tanulhassak tőlük” – jelentte ki a labdarúgó.

Emlékezhetünk rá, hogy Mudrik megszerzéséről az Arsenal heteken át tárgyalásokat folytatott a Sahtarral, ő maga többször is a Chelsea nagy ellenlábasának számító “ágyúsok” mezében posztolt képeket a közösségi oldalán, például még csütörtökön is.

Mudrik a Bajnokok Ligája idei csoportkörében három gólt és két gólpasszt jegyzett hat találkozó alatt, melyből három kanadai pontot (1+2) az RB Leipzig kiütése alkalmával ért el, továbbá mindkét egymás elleni meccsen bevette a Celtic kapuját. Az ukrán bajnokság jelenlegi kiírásában 12 találkozó leforgása alatt hét gól és hat előkészítés fűződött a nevéhez.

A kiszivárgott híresztelések szerint a Chelsea bónuszokkal együtt 100 millió eurót fizet az új játékosért az ukrán klubnak.