Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EURO 2024: az ukrán kapitányt nevezték ki az örmények – HIVATALOS

Az ukrán válogatottnál nem számíthatott túl hosszú jövőre a világbajnoki szerepléstől eleső Oleksandr Petrakov. A helyi nemzeti szövetségnél már 2011-ben alkalmazásban lévő szakember most elhagyja Ukrajnát, és az örmény nemzeti együttes sikereiért fog küzdeni.

A 65 esztendős Petrakov a népszerű spanyol edző, Joaquin Caparros munkáját veszi át. Az ukrán trénernek kemény dolga lesz, lévén a várakozások ellenére pocsék formát mutatott idén Örményország, és nagyon simán kiesett a Nemzetek Ligája B divíziójából. Igaz, idén egy teljesen másik kihívás vár a volt szovjet tagköztársaságra. Ugyanis nekik is a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiben kell bizonyítaniuk.

A frissen kinevezett Petrakovnak a „D” jelű ötösből kellene kijuttatnia csapatát a jövőre esedékes németországi tornára. A csoportriválisok roppant erősnek tűnnek, leszámítva a pofozógépnek tekinthető Lettországot. Örményországnál nagyobb sansszal száll harcba az első két hely valamelyikéért a mindig veszélyes Törökország, az immár Gareth Bale-mentes Wales, vagy éppen a friss világbajnoki bronzérmes Horvátország.