Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: norvég védővel erősített a Borussia Dortmund! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy leigazolták az Union Berlintől Julian Ryersont.

(Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

Norvég védővel erősítette meg a keretét a Borussia Dortmund gárdája, amely a mai nap folyamán jelentette be, hogy leigazolták Julian Ryersont. A 25 éves játékost az Union Berlintől szerezték meg, és a transfermarkt adatai szerint 5 millió eurót fizettek a játékjogáért. A védelem és a középpálya mindkét oldalán bevethető univerzális futballista 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá új csapatával, ahol a leigazolását Thomas Meunier sérülésével indokolták. A bejelentés után Ryerson az alábbiakat mondta:

Nem volt könnyű döntés elhagyni az Union Berlint, mert nagyon sokat köszönhetek ennek a különleges klubnak, a csapattársaimnak, az edzői stábnak és a szurkolóknak. Az itt eltöltött időről mindig is szép emlékeim lesznek. Most viszont egy új fejezet kezdődik az életemben, amit már nagyon várok! Szeretnék segíteni a BVB-nek, hogy elérje a céljait a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a Német Kupában. Az ellenfél tagjaként már megtapasztalhattam, hogy milyen fantasztikus hangulat uralkodik mérkőzésről-mérkőzésre a Signal Iduna Parkban, és most izgatottan várom, hogy milyen érzés lesz ilyen fantasztikus szurkolók előtt játszani a Dortmund mezében.

Julian Ryerson 2018 nyarán került az Union Berlin csapatához a Viking Fk-tól. A fővárosi klub színeiben összesen 109 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 3-3 gólt és gólpasszt jegyzett.