Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: “Alulteljesítünk, ez egyértelmű…”

Az angol bajnokság (Premier League) idei szezonjában egyelőre nem úgy alakulnak a dolgok a Liverpool számára, ahogyan előzetesen eltervezték volna…

(Photo by Jack Thomas – WWFC/Wolves via Getty Images)

A Liverpool német menedzsere, Jürgen Klopp arról beszélt, hogy a klub nem szerződtethet minden sztárfutballistát, hiszen az átigazolási piac nem ilyen egyszerűen működik.

“Természetesen mindig keresgélünk játékosokat. Nem úgy gondolkozunk, hogy 2050-ig ugyanezekkel a srácokkal állunk majd ki. Ez arról szól, hogy mit tudunk és mit akarunk tenni a piacon. De az, hogy mit tudunk tenni, jóval fontosabb… Ha egy másik csapat játékosa jelentené a megoldást, aki ráadásul elérhető is lenne az átigazolási piacon, akkor idehoznánk. De nekünk is van létező keretünk.”

“Alulteljesítünk, ez egyértelmű. Tisztában vagyok vele. De nem hibáztathatok mindig mást a rossz eredményekért. Az én felelősségem, hogyan játszik a csapat. Ez az én feladatom. Jelenleg limitáltak az lehetőségeink, sok játékosunk sérüléssel bajlódik. Ha ők bevethetőek lennének, minden más lenne. Ha új futballistákat igazolnánk, nem is lehetne őket regisztrálni a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában. A mi keretünk sem olyan kicsi!” – árulta el a csapat teljesítményével kapcsolatban.

A Liverpool jelenleg a PL tabelláján csak a kilencedik helyet foglalja el, legközelebb pedig a szintén gyengélkedő, csak kilencedik Chelsea-vel fog játszani.