Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: brazil középpályással erősített a Nottingham Forest! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Nottingham Forest együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtették Danilót a Palmeiras csapatától.

A nyári nagybevásárlás után télen is megkezdte az erősítéseket a Nottingham Forest csapata. Az újonc alakulat ezúttal egy fiatal középpályás, Danilo érkezését jelentette be, akit a Palmeirastól igazoltak le. A 21 éves játékosért a transfermarkt adatai szerint 20 millió eurót fizetett a Nottingham, aki 2029 nyaráig szóló szerződést írt alá újdonsült csapatával. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a középpályás:

Nagyon boldog vagyok, hiszen valóra vált az álmom azzal, hogy a Premier Leagueben játszhatok. Utánanéztem a csapat történetének, ami alapján láttam, hogy kétszer is megnyerték a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. Régi-új csapattársammal, Gustavo Scarpával is beszéltem, aki rengeteg pozitívumot mondott a klubról és a környezetről. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a legjobb játékommal sikerekhez segítsem hozzá a gárdát. Alig várom, hogy találkozhassak az új csapattársaimmal!

Danilo már a 2019/2020-as szezonban debütált a Palmeiras felnőttei között, végleg pedig 2020 októberében került fel a kerethez. A klub színeiben összesen 141 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 12 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. A Palmeiras játékosaként egy-egy bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett, valamint kétszer a Libertadores-kupát is a magasba emelhették.