Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Beckhamék leigazolták a korábbi gólkirályt – HIVATALOS

Az MLS-ben szereplő Inter Miami csapata jelentős erősítést hajtott végre a helyi rutinos gólvadász megszerzésével…

(Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images)

Az Inter Miami megerősítette, hogy szerződtette az elmúlt hat szezont az Atlanta Unitednél töltő venezuelai támadót, Josef Martínezt.

A 29 esztendős csatár 2017 óta 158 mérkőzésen 111 gólt szerzett előző csapata színeiben, mellyel 2018-ban MLS Cupot, 2019-ben US Open Cupot nyert. Martínez a 2018-as idényben lőtt 31 góljával az MLS gólkirálya volt, és az aranycipő mellett a bajnokság legértékesebb játékosának is megválasztották. A venezuelai játékos hat alkalommal volt eddig a hónap játékosa az MLS-ben, továbbá háromszor választották be az év csapatába, két All-Star gálán vett részt, 2019-ben és 2022-ben pedig ő szerezte az év gólját.

“Izgatott vagyok a lehetőség miatt, hogy az Inter Miamit képviselhetem, és a legjobbat teljesítményemet hozhatom ki magamból. Ez egy olyan klub, amelynek nagy a törekvése, és célja, hogy a liga legjobbjai közé kerüljön. Remélem, hogy segíthetek a csapatnak elérni céljait, és nyomot hagyok a klubban” – mondta a szerződtetése után.

Martínez korábban a svájci Young Boys és Thun, valamint az olasz Torino színeiben Európában is kipróbálta magát.

A David Beckham által igazgatott Inter Miami 2020-ban csatlakozott az MLS mezőnyéhez, eddig egyetlen alkalommal, tavaly jutottak be a rájátszásba, ám az első fordulóban kiestek.