Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a véghajrában bukott el két pontot a Manchester United a Crystal Palace otthonában! – videóval

Két ellentétes formában lévő csapat mérkőzését pótolták az angol bajnokságban (Premier League): az erősen bukdácsoló Crystal Palace a kiváló sorozatot futó Manchester Unitedet látta vendégül.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)

A Manchester City elleni városi derbi megnyerése után, és még az Arsenal elleni rangadó előtt a Crystal Palacenál vendégeskedett a nagyon jó formában lévő Manchester United együttese, ahol Erik ten Hag a kezdőbe jelölte a friss szerzeményt, Wout Weghorstot. A találkozó első félideje kevés lehetőséget, de igen intenzív játékot hozott. Az irányítás inkább a „Vörös Ördögök” kezében volt, akik az első percekben Marcus Rashford révén tudtak veszélyeztetni, de a kiváló formában lévő támadó lövését blokkolni tudták. Az első negyedóra letelte után Luke Shaw eresztett el egy kapáslövést, ami jól csavarodott a kapu felé, de Guaitának végül nem kellett hárítania. A 31. minutumig kellett várni a következő lehetőségig, ekkor Shaw beadása után Weghorst fejelhetett, de a holland játékos próbálkozása elszállt a kapu felett. A véghajrához közeledve a Palace kidolgozta egyetlen jelentős lehetőségét, ami addig a félidő legkomolyabb kísérlete volt. Ekkor Edouard próbálkozott egy léc alá tartó lövéssel, ám de Gea hatalmasat nyújtózkodva a kapufára tudta tolni a labdát. Közvetlenül a szünet előtt aztán megszerezte a vezetést a Manchester United! Egy formás akció végén Eriksen beadása után Fernandes maradt teljesen üresen a tizenhatoson belül, majd védhetetlenül a kapuba bombázott, 0-1!

A második félidőben jelentősen visszaesett a játék irama, aminek köszönhetően helyzeteket sem nagyon tudtak kidolgozni a csapatok. A Palace ugyan megpróbált némileg támadóbban fellépni, de igazán komoly veszélyt nem tudtak jelenteni de Gea kapujára, míg a United leginkább az előny megtartására rendezkedett be, ami a támadójáték rovására ment. A játékrész első komoly lehetőségére egészen a 75. percig kellett várni, ekkor Guehi tudott fejelni egy szöglet után, ám de Gea hárítani tudta a próbálkozást. Már-már mindenki elkönyvelte, hogy tovább folytatódik a Manchester United győzelmi szériája, amikor a 91. percben Olise egy fantasztikus szabadrúgásgóllal egyenlíteni tudott, 1-1! Az utolsó perceket nagyon megnyomta a United, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, így Erik ten Hag együttesének kezéből végül kicsúszott 2 pont, és így 8 egységnyi hátrányból várhatják az Arsenal elleni rangadót.

Crystal Palace – Manchester United 1-1 (0-1)
Helyszín:
Selhurst Park Vezette: R. Jones
Gólszerzők:
Olise (90+1.) ill. Fernandes (44.)
Sárga lapok: Hughes (77.) ill. Martinez (47.), Casemiro (80.)
Kiállítás: -ill.-

Crystal Palace: Guaita – Mitchell, Guehi, Richards, Clyne – Hughes (Milivojevic 84.), Doucouré (Schlupp 71.), Zaha, Olise, Edouard (Ayew 71.) – Mateta (Eze 56.) Vezetőedző: Patrick Vieira

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw – Casemiro, Eriksen (Fred 83.), Antony (Garnacho 70.), Fernandes, Rashford – Weghorst (McTominay 69.) Vezetőedző: Erik ten Hag

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore