Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Angliából pótolná Xavi a távozó Memphis Depayt! – sajtóhír

Katalán sajtóhírek szerint azok után, hogy az FC Barcelona elengedi (pontosabban már csak a hivatalos bejelentés szükséges – a szerk.) az Atlético Madridhoz Memphis Depayt, a katalánok mégiscsak pótolhatják a holland játékos megüresedett helyét a keretben.

A hírek szerint ugyanis az a Goncalo Guedes érkezhet a Barcához, akinek a Valenciából már jelentős La Liga-tapasztalata is van, ráadásul a szerződtetését Xavi is szorgalmazza.

A 26 esztendős szélső jelenleg az angol Wolverhampton Wanderers labdarúgója, akivel a klub igazolásait (lásd. Matheus Cunha, vagy az a Pablo Sarabia, akinek az érkezését lényegében már csak be kell jelentenie a klubnak) elnézve nem feltétlenül számol Julen Lopetegui menedzser.

A spanyol hírek szerint Guedes már személyesen áldását adta Xavinak egy barcelonai kölcsönszerződésre, amely ha csupán hat hónapra is szólna, fellendíthetné a játékos karrierjét.

A beszámolók szerint amennyiben a játékos valóban maga is akarja a kölcsönszerződést, akkor a Wolves áldását adhatja rá – A Barca és a játékos között az egyességnek már csak a Joan Laporta klubelnökkel igen jó viszonyt ápoló, a Guedes ügyeit is képviselő Jorge Mendes közötti jó kapcsolat miatt sem lehet elvi akadálya.

A katalán lapok egybehangzóan állítják, hogy konkrét lépéseket még egyik fél sem tett az ügyben, ám a transzfer létrejöttére igen is valós esély mutatkozhat a téli átigazolási piac még hátralévő napjaiban.