Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: argentin tehetség érkezett – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Barcelona a tartalékcsapatához leigazolta a hosszabb ideje kiszemelt argentin támadót…

A Barcelona B csapata 2026-ig szóló szerződést kötött az argentin Ferro Carril Oestétől érkező fiatal támadóval, Lucas Románnal.

A 18 éves korosztályos válogatott szélső hatéves korától nevelkedett a Ferro akadémiáján, 2022-ben mutatkozott be az országos másodosztályban a profik között. Román a Primera Nacional elmúlt kiírásában 27 mérkőzésen három találatot és egy gólpasszt regisztrált, fiatal kora ellenére alapembernek bizonyult a szebb napokat is megélt csapatban.

Mindemellett tavaly tagja volt a spanyolországi L’Alcúdiában rendezett nemzetközi tornát megnyerő U20-as argentin válogatottnak Javier Mascherano keretében.

Ugyan Román egyelőre csak a katalánok második csapatához került, hazájában nagy tehetségként tartják számon, így minden esélye meglehet arra, hogy megfelelő fejlődése esetén akár a Blaugrana első együttesében is láthassuk majd.

A hírek szerint a Barca 1.2 millió eurót fizetett a játékosért, az összeg pedig további 3.8 millió euróval emelkedhet, bizonyos feltételek teljesülése esetén.