Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: kétgólos hátrányból fordított a Real Madrid – videóval

Nem tudta megismételni a bajnokságban tett csodát a Villarreal, ezúttal talpra tudott állni a Real Madrid…

(Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images)

“Nagyon vigyáznunk kell, a Real Madrid jelenleg olyan, mint egy sebzett vad. Még agresszívebben akarják a győzelmet, mint amikor először megleptük őket”

– fejezte ki a mérkőzés előtt a Villarreal vezetőedzője, Quique Setien, hiszen csapatával már meglepték a Habfehéreket a bajnokságban, így különösen figyelniük kellett a bosszúra szomjas Real Madrid ellen.

Az első félidő folyamán azonban nemhogy a Real Madrid dominált volna, hanem ismét jött a hideg zuhany, a Villarreal már a 4. percben Capoue révén megszerezte a vezetést, majd Chukwueze a kétgólos előnyt is megteremtette újabb félidőn át riogatva a vendégeket.
A második játékrészben azonban teljesült a madridi klub akarata, az egyre inkább fáradó hazaiak ellen először Vinícius, majd Militao talált be, hogy a hajrában Ceballos fordítsa meg az állást, így a legjobb 8 közé lőve a Real Madrid együttesét.

A mérkőzés embere egyértelműen Vinícius lett, aki ugyan az első játékrészben meglepően gyengén teljesített, a második etapban azonban a mérkőzés hősévé vált, dominálva a Villarreal térfelén.

Villarreal – Real Madrid 2-3 (2-0)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal) Vezette: J. Manzano
Gólszerzők: Capoue (4.) Chukwueze (42.) ill. Vinícius Jr. (57.) Militao (69.) Ceballos (86.)
Kiállítás: – ill. –

Villarreal: Filip Jorgensen, Pau Torres, Raúl Albiol (Jorge Cuenca), Alberto Moreno, Juan Foyth (Aïssa Mandi), Dani Parejo, Álex Baena, Étienne Capoue, Gerard Moreno, Yeremy Pino (José Luis Morales), Samu Chukwueze.

Real Madrid: Thibaut Courtois, Antonio Rüdiger, Éder Militão, Ferland Mendy, Nacho, Eduardo Camavinga, Toni Kroos (Dani Ceballos), Federico Valverde, Karim Benzema, Vinícius Júnior, Rodrygo (Marco Asensio).