Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: elkerülte egymást a Barcelona és a Real Madrid – Íme a negyeddöntő párosításai

A spanyol labdarúgókupa (Copa del Rey) negyeddöntőit kisorsolták pénteken kora délután, miután csütörtök lezajlott az összes nyolcaddöntő.

A legjobb nyolc között ott van a Barcelona és a Real Madrid is, mindkét gárda tegnap este harcolta ki a továbbjutást. Előbbi a harmadosztályú Ceutát ütötte ki idegenben könnyűszerrel, míg utóbbi nagyot küzdve a Villarreal ellen fordított kétgólos hátrányból. A két gigász mellett az Atlético Madrid, az Athletic Bilbao, az Osasuna, a Real Sociedad, a Sevilla, és a Valencia került be a negyeddöntőbe. Tehát csak első osztályú csapatok jutottak be a legjobb nyolcba.

A továbbjutásról, ahogy eddig is, úgy ezúttal is egy mérkőzés fog dönteni. Az párharcokat január 24-én, 25-én és 26-án rendezik meg. Az a csapat játszik hazai pályán, akit a sorsoláskor hamarabb húznak ki.

Az első párosítás rögvest egy madridi derbi lett, a Real Madrid fogadja hazai környezetben az Atlético Madridot. Másodikként a bajnokságban gyengélkedő Sevillát húzták ki, akinek ellenfele a masszív és kellemetlen Osasuna lesz, ráadásul az andalúziaiak idegenben játszanak. A Valencia hazai pályán vívhatja ki az elődöntőbe jutást az Athletic Bilbaóval szemben. A Barcelona pedig a Camp Nou-ban fogadhatja a Real Sociedadot, ami szintén pikáns párharcnak ígérkezik.

A Copa del Rey negyeddöntőjének párosításai:
Real Madrid – Atlético Madrid
Osasuna – Sevilla
Valencia – Athletic Bilbao
Barcelona – Real Sociedad