Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dániából érkezett a Honvéd új akadémiai igazgatója – HIVATALOS

A Budapest Honvéd bejelentette, hogy egy külföldi tapasztalattal bíró magyar szakember lesz az akadémia új szakmai igazgatója…

 

A Budapest Honvéd megerősítette, hogy a továbbiakban a Dániából érkező Fehér Péter lesz a Honvéd utánpótlás-nevelő központja, a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója.

“Péter személyében egy olyan szakember érkezik klubunkhoz, aki rendelkezik azzal a tapasztalattal, hogy miként kell egy hatékony, a nemzetközi piacon is kompetitív utánpótlás-képzést felépíteni az alapoktól. Nemcsak futballszakmai oldalról segíthet nekünk, hanem egy maximalista és támogató közeg kialakításában, amely hozzájárul a tehetségeink kiteljesedéséhez. Nem az a fontos, hogy javítsa az egyes korosztályok eredményességét, hanem, hogy olyan sportolói karaktereket építsünk, akik a nemzetközi közegben is megállják a helyüket. Erőnlétileg, technikailag, taktikailag, mentálisan, minden tekintetben legyenek készen arra, hogy nemzetközi porondon, vagy akár topligában is jól teljesítsenek és 17-18 évesen már olyan személyiségek legyenek, akik alkalmasak a fenti célok megvalósítására. Péter olyan közegből érkezik, ahol ez természetes és sikeresen működik, szeretnénk, ha nálunk is így lenne” – jegyezte meg Kun Gergely, a Honvéd ügyvezetője.

Fehér Péter magyar szülők gyermekeként Dániában született és nőtt fel, majd a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát. 2006-ban kezdett el dolgozni a Nordsjaelland utánpótlásában (sőt, az egyik alapítója volt az egyesület akadémiájának), amely az utóbbi 20 évben az egyik legjobb észak-európai nevelőklubbá nőtte ki magát: minden évben van legalább egy, de inkább két-három jelentős játékosértékesítése, miközben a dán bajnoki címet és kupát nyerő felnőttcsapat is támaszkodhat az akadémiáról érkezőkre.

“Az értékközpontúságban hiszek és a csapatmunkában, itt is ez lesz a legfontosabb a játékosok nevelésében. Ha a csapat sikeres, a klub sikeres, akkor az egyén is sikeres. Fontos az egységes játékstílus, hogy amikor látnak minket, akkor tudják, hogy ez a Honvéd, hogy lássák, milyen produktumra vagyunk képesek. Ez persze nem jelenti azt, hogy eddig nem folyt volna jó munka a Honvédnál és majd én megmondom, hogy mit kell csinálni, sokkal inkább arról van szó, hogy szeretném az én meglátásaimmal is segíteni a Magyar Futball Akadémiát, hogy még előbbre léphessünk a tehetségek kinevelésében” – mondta el Fehér.