Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika-bajnokság: magabiztos győzelemmel rajtoltak a brazilok

Magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra két mérkőzéssel vette kezdetét a 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokság Kolumbiában…

 

A papírformának megfelelően Brazília 3-0-s győzelmet aratott a jóval szerényebb képességű Peru ellen. A Selecao fiataljai az első félidőben még nem tudták feltörni az “inkák” zárt védekezését és csak kimaradt lehetőségekig jutottak. A második játékrészben a peruiak egyre inkább elfáradtak, a brazilok pedig felőrölték ellenfelet. A játékrész derekáig Peru hősiesen tartotta magát, akkor viszont Lira dos Santos lefejelt labdáját a brazilok legnagyobb ígérete, Vitor Roque vágta a hálóba. Nem telt el újabb tíz perc és a perui védelem komikus körülmények közt nem tudott felszabadítani, végül a Chelsea által leigazolt Andrey Santos közelről pofozta be a második brazil gólt. Nem sokkal később egy kezezés miatt büntetőt ítéltek Brazília javára, melyet az így duplázó Vitor Roque magabiztosan váltott gólra. Az Athletico Paranaense ígérete két góllal és egy gólpasszal, a brazilok pedig biztos győzelemmel kezdték a korosztályos kontinenstornát a csoport leggyengébbnek tartott ellenfelével szemben.

Peru – Brazília 0-3 (0-0)
Gólszerzők:ill. Vitor Roque (68., 81. – a másodikat büntetőből), Andrey Santos (76.)

 

A nyitónap második mérkőzésén a házigazda Kolumbia csak 1-1-es döntetlent játszott Paraguay ellen. Az Albirroja már a hetedik percben sokkalta a vendéglátókat, ugyanis a bátran kezdő Paraguay tizenegyest harcolt ki, melyet Allan Wlk értékesített. A kolumbiaiak próbálkoztak az egyenlítésért, de González kapus magabiztosan állta a sarat, közben társai több ígéretes ellentámadást vezettek, ám ők sem jártak sikerrel. A második félidő elején egy kiugrás végén Daniel Luna egyenlítette ki a mérkőzés állását. Bár a kolumbiaiaknak több helyzete is adódott a győzelmet jelentő második gól megszerzésére, nem tudtak élni ezekkel, így kezdésként be kellett érniük az egy ponttal. A második fordulóban éppen a brazilok által legyőzött Peruval találkoznak, míg Paraguay ellenfele a most szabadnapos Argentína lesz.

Kolumbia – Paraguay 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Luna (47.), ill. Wlk (7. – büntetőből)

 

Az A csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore

Az A csoport következő fordulója:

Január 21., szombat, 22:00 Paraguay – Argentína
Január 22., vasárnap, 00:30 Peru – Kolumbia

Péntekről szombatra virradóra két mérkőzéssel a B csoportban is megkezdődnek a küzdelmek, amikor a csoport két papíron leggyengébb csapata, Bolívia és Venezuela találkozója mellett a címvédő Ecuador is pályára fog lépni az idei Pánamerikai Játékok házigazdája, Chile ellen. A csoport favoritjának számító Uruguay szabadnapos lesz az első körben.

A torna következő játéknapjának programja:

Január 20., péntek, 23:00 Bolívia – Venezuela
Január 21., szombat, 01:30 Ecuador – Chile

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!