Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: “Kirívó igazságtalanság az ítélet…”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Juventus csapatát 15 pontos levonással sújtották az olasz bajnokság (Serie A) aktuális idényében…

(Photo by Luca Rossini/NurPhoto via Getty Images)

Az olasz rekordbajnok Juventus ügyvédei közleményükben jelezték, hogy nem értenek egyet a példátlanul súlyos büntetéssel, melyet pénzügyi szabálytalanságok miatt kaptak:

“A Juventus várja a határozat indoklásának közzétételét és már most bejelenti, hogy a Sport Igazságszolgáltatási Kódex feltételeinek megfelelően fellebbezést nyújt be a Collegio di Garanzia dello Sporthoz.”

A La Gazzetta dello Sport hasábjain ugyancsak a Juventus szakembereitől idéztek: “A tőkenyereség stratégiai célként való feltüntetését elvileg a belső dokumentumok és költségvetések mutatják. Ezek azonban egyáltalán nem jelentik azt, hogy a megkötött műveletek és a hozzájuk rendelt érték csalárd és mesterséges lenne. A szurkolók millióival szemben is kirívó igazságtalanságnak tartjuk az ítéletet. Bízunk benne, hogy a következő bíróságon hamarosan orvosolják ezt a problémát.”

A vád szerint néhány játékos esetében a valós értéküknél sokkal magasabb árat határoztak meg, hozzásegítve őket, hogy a megengedettnél lényegesen nagyobb fizetésük és nagyobb teljesítménybónuszuk legyen.

A klub korábbi elnöke, Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene vezérigazgató egyaránt kétéves eltiltást kapott. Fabio Paratici korábbi sportigazgatóra két és fél éves büntetést szabtak ki, míg Federico Cherubini volt sportkoordinátor 16, Pavel Nedved volt alelnök nyolc hónapig nem dolgozhat az olasz futballban.

November végén Agnelli javaslatára a Juventus teljes vezérkara lemondott, az új torinói vezetők bejelentették, hogy a megfelelő szervnél azonnal fellebbeznek a döntés ellen.