Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U20-as Dél-Amerika bajnokság: brutális meglepetés, Bolívia állt a B csoport élére – videóval

Magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra a B csoportban is lejátszották az első forduló mérkőzéseit a 2023-as U20-as Dél-Amerika-bajnokságon Kolumbiában…

 

A B csoport papíron két leggyengébbnek tartott csapata összecsapásán Bolívia 1-0-s győzelmet aratott Venezuela felett. A csendesebb első félidőt követően néhány perccel a második játékrész kezdete után Fernando Nava átlövése talált utat a Vinotinto kapujába, így a zöldek szerezték meg a vezetést. További helyzeteik is lettek volna az előny növelésére, melyekkel azonban nem tudtak élni. Eközben a Fabricio Coloccini által irányított venezuelaiak görcsösen játszottak, kevés egyenlítési lehetőségük volt, a legnagyobb helyzet alkalmával egy szöglet után Ruiz közeli lövését Poveda kapus védeni tudta. A két “sötét ló” egymás elleni meccsét így némi meglepetésre Bolívia nyerte, a másik mérkőzés eredménye miatt pedig a La Verde sokkoló meglepetésként az első helyről várhatja a folytatást – vasárnap éppen a regnáló bajnokkal találkoznak.

Bolívia – Venezuela 1-0 (0-0)
Gólszerző: Nava (52.), ill.

 

A csoport másik mérkőzésén a címvédő Ecuador és Chile 1-1-es döntetlent játszott egymással. A találkozó mindkét gólja az első félidőben született, amikor inkább a La Roja futballozott aktívabban, a chileiek számtalan lehetőséget alakítottak ki. A 25. percben Vicente Conelli egy lapos lövéssel vette be az ecuadori kaput a tizenhatos vonaláról. Nem sokkal a gól előtt a felső lécet, percekkel a találat után pedig az oldalsó kapufát találták el. Ennek ellenére nyolc perccel a vezetés után máris egyenlített Ecuador, amikor Justin Cuero fordulásból lőtt a hálóba. A második félidőben a csapatok már inkább a biztonságra törekedtek, kevés további lehetőség adódott és újabb gól sem született, így pontosztozkodás történt. A következő körben Chile ellenfele a most szabadnapos Uruguay lesz, Ecuador pedig a papíron gyengébb, ám győzelemmel rajtoló Bolíviával találkozhat.

Ecuador – Chile 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Cuerro (33.), ill. Conelli (25.)

 

A B csoport aktuális állása:


Standings provided by Sofascore

A B csoport következő fordulója:

Január 22., vasárnap, 22:00 Bolívia – Ecuador
Január 23., hétfő, 00:30 Chile – Uruguay

Szombatról vasárnap virradóra az A csoportban már a második forduló mérkőzéseivel folytatódnak a küzdelmek. Bemutatkozik a tornán az első fordulóban még szabadnapos Argentína, amely ellenfele az első meccsén a házigazdával ikszelő Paraguay lesz. Eközben a rendező Kolumbia a javítás reményében esélyesként fogadja Perut, míg a favorit Brazília szabadnapját fogja tölteni.

A torna következő játéknapjának programja:

Január 21., szombat, 22:00 Paraguay – Argentína
Január 22., vasárnap, 00:30 Peru – Kolumbia

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!