Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: vb-bronzérmes védőt igazolt az Union Berlin! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Union Berlin együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a Celtictől Josip Juranovicot.

(Photo by ANP via Getty Images)

Josip Juranovic leigazolásával erősítette meg a védelmét a Bundesliga 3. helyén álló Union Berlin együttese. A német klub mindenben megegyezett a horvát védő korábbi csapatával, a skót Celtic együttesével, és a hírek szerint 6 millió eurót fizetnek a 27 éves futballista játékjogáért, ami különböző bónuszok teljesülésével 10 millió euróra emelkedhet. Az Unionnak azért volt szüksége egy új jobbhátvédre, mert a Borussia Dortmund nemrég leigazolta tőlük Julian Ryersont. A klub közleményéből nem derül ki, hogy Juranovic hány évre kötelezte el magát a fővárosi csapatnál, de a hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a horvát válogatott játékos:

Az Unionhoz való szerződéssel egy álmom vált valóra, hiszen a világ egyik legjobb bajnokságába igazolhattam. A Bundesliga intenzív és erős bajnokság, így remélem, hogy még tovább tudok fejlődni a következő években. Alig várom, hogy az Union stadionjában a klub szurkolói előtt szerepelhessek.

Juranovic az elmúlt másfél évet töltötte a Celtic együttesénél, ahol minden sorozatot figyelembe véve 53 találkozón lépett pályára. A vb-bronzérmes védő ezeken a mérkőzéseken 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.