Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt a Tottenham vezetőedzőjének sorsa – sajtóhír

Megbízható olasz sajtóinformációk szerint biztosra vehető, hogy a Tottenham olasz vezetőedzője a szezon végeztével távozik a posztjáról…

(Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Gianluca Di Marzio értesülései szerint a Tottenham olasz vezetőedzője, Antonio Conte nem hosszabbítja meg a szerződését a londoni gárdával, hanem az idény végén távozhat az együttestől. Az olasz újságíró úgy fogalmazott, hogy a klub ajánlatot adott neki, Conte azonban a jelenre szeretne koncentrálni és egyelőre nem fogadta el a hosszabbítást.

Az 53 esztendős leccei szakember 2021 novemberében, az előző szezon közben vette át a Spurs irányítását, amikor még csak a nyolcadik helyen állt a bajnokságban. Conte segítségével bravúros módon BL-indulást érő negyedik helyen végeztek. Az idei szezonban azonban nehezen tudják felvenni a versenyt a mezőny élcsapataival, és az ötödik helyen hat pont a lemaradásuk a BL-helyektől.

Az olasz tréner a közelmúltban többször kifogásolta a Spurs átigazolásainak elmaradását, miközben egyes rivális csapatok bőkezűen költekeznek egy-egy átigazolási időszakban.

„Conte olyan játékosokat akar szerezni, akikkel nyerhet, a klub azonban nem akarja túlköltekezni magát” – fűzte hozzá Di Marzio.

Az olasz tréner nem először dolgozik a szigetországban, hiszen 2016 és 2018 között a Chelsea menedzsere volt, melyet az első évben bajnoki címhez, a másodikban FA-kupa-győzelemhez vezetett.

Ugyanakkor az olasz sajtó szerint a jelentős változások előtt álló Juventus ugyancsak komolyan fontolóra vette, hogy visszacsábítsa magához egykori kormányosát, Conte ugyanis 2011 és 2014 között a torinóiak mestere volt.