Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nagyot küzdött az Athletic Bilbao, de a Real Madrid így is simán nyerni tudott – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 18. fordulójában a Real Madrid az Athletic Bilbao otthonába látogatott. A játék képét tekintve veszélyesebbnek látszott ugyan egész meccsen a baszk csapat, azonban a gólokat a királyi gárda szerezte, így a fővárosi klub gyűjtötte be a három pontot, ezzel pedig tovább tapad a Barcelonára a tabellán. 

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Jól kezdett a Bilbao, de a Real volt inkább fölényben. A 7. percben amikor Vinícius egy remek cselsorozatot követően kiugratta ki Mendytaki elfutott a bal szélen, majd Benzemához passzolt, a francia viszont csak a kapu fölé lőtte a labdát. A 10.  percben viszont akár a vezetést is megszerezhették volna a baszkok, amikor egy kis szögletet követően Zarraga ívelte a kapu elé a labdát, középen pedig Paredes fejelte el, de Courtois bravúrral kiütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát. A 17. percben Nico Williams egy szép csellel elment Camavinga mellett, de csak a jobb alsó sarok mellé tekerte a labdát, majd a 22. percben Sancet ugratta ki Inaki Williamset, aki már el is tolta Courtois mellett is a labdát, de túlságosan kisodródott, így már csak az oldalhálót találta el. A 24. percben azonban jött Benzema, és megszerezte a vezetést a királyi gárdának: Valverde ívelt a kapu elé, majd Asensio az ötösről visszafejelte a labdát a francia elé, aki kapásból a bal alsóba lőtt. A 28. percben Benzema passza után Valverde 23 méterről próbálkozott meg egy lövéssel, de a labda magasan a kapu fölé szállt. A játékrész végéig főleg mezőnyben zajlott a játék, egyik kapu előtt sem adódott komolyabb lehetőség, majd a 45. percben Vesga lőtte 17 méterről a kapu mellé, de ezt követően véget ért a játékrész.

A második félidőben viszont már a Bilbao játszott inkább fölényben. Az 59. percben viszont Nacho került helyzetbe, amikor az első lövését még blokkolták a védők, a második lövését viszont már Unai Simón védte nagy bravúrral. A 61. percben Berenguer  egy jó csellel elvitte Militao mellett a labdát, de Nacho érkezett és nagyot mentett a hazaiak játékosa elől. A 66. percben Valverde passza után Benzema ugratta ki Asensiótaki viszont csak a kapu mellé lőtt. A 69. percben egy beadás után Inaki Williams lépte át a labdát, így az üresen maradt Nico Williams pedig került helyzetbe, de csúnyán ellőte a játékszert keresztbe a kapu előtt. A 75. percben Vesga passza után az érkező Guruzeta lőtt kapura, de Rüdigerről szögletre vágódott a labda, míg két perccel később Inaki Williams ugyan be is talált a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A végén már nagyon szorított a Bilbao, de a Real állta a sarat. A 80. percben egymás után két szögletet elvégezhetett a hazai csapat, a másodikat követően Paredes csúsztatása után Inaki Williams nem tudott a kapuba találni. Aztán a 90. percben, szinte a semmiből megszerezte a második találatát is a Real Madrid: Rodrygo passzolt Krooshoz passzolt, és a második hullámban érkező német pedig 16 méterről, jobbal a bal alsó sarokba tekerte a labdát, amivel le is zárta a mérkőzést.

Athletic Bilbao – Real Madrid 0-2 (0-1)
Helyszín: San Memes (Bilbao) Vezette: José María Sanchez Martínez
Gólszerzők: – ill. Benzema (24.), Kroos (90.)
Sárga lap: Berchiche (50.), Vivian (58.), Herrera (88.) ill. Camavinga (62.), Vinícius Junior (79.)
Kiállítás: – ill. –

Athletic Bilbao: Unai Simón – De Marcos (Lekue, 76.), A. Paredes, Vivian, Berchice – Zarraga (Ander Herrera, 67.), Vesga (Raúl García, 86.) – N. Williams, Sancet (Muniain, 67.), Berenguer (Guruzeta, 67.) – I. Williams. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Real Madrid: Courtois – Nacho, Militao, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Camavinga, Ceballos (Kroos, 85.) – Asensio (Modric, 73.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 83.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Péntek:
Mallorca – Celta Vigo 1-0

Szombat:
Rayo Vallecano – Real Sociedad 0-2
Espanyol – Betis 1-0
Atlético Madrid – Valladolid 3-0
Sevilla – Cadiz 1-0

Vasárnap:
Villarreal – Girona 1-1
Elche – Osasuna 1-0
FC Barcelona – Getafe 1-0
Athletic Bilbao – Real Madrid 0-2

Hétfő
21:00 Valencia – Almeria (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:


Standings provided by Sofascore